Вход | Регистрация
Ловеч 5°C

Затвориха Кардиологията в Ловешката болница

Затвориха Кардиологията в Ловешката болница

Кардиологичното отделение на многопрофилна болница "Проф. д-р Параскев Стоянов" в Ловеч временно е преустановило дейност до 29 май заради липса на лекари кардиолози. Решението за това е взето от Съвета на директорите на лечебното заведение, съобщи директорът на болницата д-р Татяна Ганчева.
 
Това е третото отделение, което временно затваря врати. Поради липса на лекари с преустановена дейност са урологичното отделение и съдова хирургия.
 
На 9 май петима лекари от кардиологията подадоха молба за напускане, сред които и началникът на отделението д-р Илиян Митев, който излиза в пенсия.
 
"Това е период, който за мен не е случайно избран, защото сега се сключват договорни отношения между лечебните заведения и РЗОК по националния рамков договор. Месец май е гратисният период. След това ние не можем да сключим договор по кардиологичните клинични пътеки", заяви д-р Ганчева. Тя добави, че в момента се водят преговори с двама кардиолози от други градове, за да може отделението отново да функционира.
 
Лекарите от останалите отделения също изразяват притеснения, тъй като не могат да оперират без задължителния консулт от кардиолог.  

След затварянето на отделението, част от пациентите на ловешката кардиология са изписани, а други са транспортирани за Плевен, за където се пренасочват и новите болни. 
източник: dariknews.bg


Докладвай за нередност в статията
Добави коментар