Вход | Регистрация
Ловеч 14°C

Пиратски корабчета превзеха Варненския залив

Пиратски корабчета превзеха Варненския залив

Няколко пиратски кораба превзеха Варненския залив и предлагат разходки със забавления, морски битки и още атракции . Удоволствията на борда са по джоба на масовите туристи и струват между 19 и 25 лв. според броя на групата, маршрута и времетраенето. Цените са по-скъпи в пика на сезона –през юли и август .

Чартърният сезон е доста по- слаб в сравнение с миналото лято. Родни яхти се дадоха под наем и заминаха за Гърция, където е истински развит чартърният бизнес. С по-малко изминати мили могат да се видят повече дестинации, а и ветроходи и моторни лодки се вземат и за по седмица и повече време под наем. Това коментира за "Труд” Никола Костов, търговски директор на един от най-големите дистрибутори на световните марки за България и Румъния, между които и любимата на Джеймс Бонд- "Сънсийкър”. Този сезон се наемат яхти предимно за момински и ергенски партита.

Обикновено се търсят морски лимузини за 25-30 души, но те побират не повече 10-12. Правят се и сватбени фотосесии или се използват за снимане на филми. Наемът за луксозна моторна яхта варира от 120 до 800 лв.на час, а кетърингът се договаря допълнително. Разходките са до комплекс "Романтика”, до Галата или до Евксиноград, но винаги в акваторията на Варна и задължително с шкипер според застрахователните изисквания.

На Морска гара спират американски, хърватски, английски, руски, както и много румънски яхти, които отиват транзит за Турция, Гърция и обратно. 

източник: dariknews.bgДокладвай за нередност в статията
Добави коментар