Вход | Регистрация
Ловеч 24°C

Кампания на БЧК ще популяризира приемната грижа

Очакванията са над 1300 доброволци да се включат на 13 септември

Кампания на БЧК ще популяризира приемната грижа
БЧК - Ловеч

През септември във всички 28 области на страната ще се проведе информационна кампания за популяризиране и подкрепа на приемната грижа. В тази връзка БЧК-Ловеч организира със своите доброволци инициативи за да покажат на хората и другата страна - какво е да си дете в дом и всички сме съпричастни към съдбата на децата без родители.

Кампания на БЧК ще популяризира приемната грижаБЧК - Ловеч


Кампанията ще обхване 119 общини от 28-те области в страната в партньорство с над 80 организации и институции, ангажирани с каузата на приемната грижа по места. Между тях са и 55 общини – партньори на Агенцията за социално подпомагане по проект "И аз имам семейство”.

Както досега БМЧК ще работи с подкрепата на Института за социални дейности и практики, Международната социална служба – България, Сдружение "Самаряни” и Фондация "За нашите деца”, представители на които ще участват в откриването.

До момента готовност за отразяване на кампанията са заявили над 179 регионални печатни и електронни медии.

Кампания на БЧК ще популяризира приемната грижаБЧК - Ловеч

Кампанията е част от "Програмата за предоставяне на услуги и подкрепа на деца и млади хора, напускащи социалните институции”, реализирана с финасовата помощ на фондация "Велукс” и в партньорство с Международната Федерация на Червения кръст и Червения полумесец, Зона Европа.

От началото на програмата през април 2011 до момента над 770 доброволци са преминали обучения по приемна грижа, в които с готовност се включиха консултанти и щатни специалисти на БЧК и професионалисти по въпросите на приемната грижа от партньорските организации. На 13-ти септември се очаква в кампанията да се включат над 1300 младежи доброволци.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар