Вход | Регистрация
Ловеч 7°C

Първият саниран блок по националната програма за област Ловеч е в Луковит

Целият проект по санирането на 6-етажния блок "Светлина" е на стойност 414 722 лв.

Първият саниран блок по националната програма за област Ловеч е в Луковит

Община Луковит отново стана първенец в област Ловеч, като успешно завърши обновяването на блок "Светлина" – първата многофамилна жилищна сграда в областта, санирана по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради (НПЕЕМЖС). Общата стойност на проекта е 414 722 лв.

Блок "Светлина" се намира в центъра на Луковит, на ул. "Св. св. Кирил и Методий" 2. Шестетажната сграда е построена през 1986 г., състои се от два входа с 36 апартамента.

"Еврострой РН" ЕООД е изпълнител на инженеринга на обекта, включващ проектиране и СМР. Строителният надзор бе поверен на "Каис Консултинг" ЕООД, инвеститорският контрол към Община Луковит осъществи Любомир Ангелов.

Въведените мерки за енергийна ефективност включват полагане на хидроизолация на целия покрив, полагане на топлоизолация и мазилка на външните стени на сградата, подмяна на дограма, топлинно изолиране на сутерена на блока. С изпълнението на мерките сградата достига енергиен клас "С", което ще доведе до по-малки загуби на енергия и топлинен комфорт за собствениците и ползвателите.

Община Луковит в качеството си на довереник на сдруженията на собствениците продължава работата си по националната програма. Още пет жилищни блока в Луковит участват с проекти по програмата – "Кръгояр", "Валентина Терешкова", "Васил Левски", "Звезда-Гурко" и "Христо Смирненски".

За блоковете "Кръгояр" и "Валентина Терешкова" вече са избрани изпълнители на инженеринга на обектите, а от следващата седмица започва и същинската работа.Докладвай за нередност в статията
Добави коментар