Вход | Регистрация
Ловеч 6°C

Изложба с документи за Левски гостува в Ловеч

Изложба с документи за Левски гостува в Ловеч

Изложба на Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий" в София гостува до 24 септември в Художествената галерия в Ловеч. Паната, които са 11 на брой, показват снимки и документи, свързани с дейността на Левски. Сред тях прави впечатление снимка на легендарното място Пази мост по пътя към Къкрина, фотото навярно е от началото на миналия век.
 
Изложбата откри зам.-кметът Венцислав Христов. Той подчерта, че това е поредното събитие в Ловеч, свързано със 180-годишнината от рождението на Васил Левски. "Трябва да се гордеем с това, че Ловеч постоянно влиза в медийното пространство с хубави новини и това ще продължи", каза Венцислав Христов и пожела повече хора да се запознаят с документите.
Д-р Камелия Божилова от националната библиотека, която е сред авторите на изложбата, разказа подробности за показаните документи.
 
Директорът на библиотеката в Ловеч Веселина Мончева показа флашка с дигитално копие на тефтерчето на Левски, подарък за Ловеч. Оригиналът на тефтерчето, както е известно, се пази се в трезора на БНБ и досега само четири пъти е напускал сейфа.
Организатор на събитието е Регионалната библиотека "Проф. Беню Цонев". 

източник: dariknews.bg 
 
 
 Докладвай за нередност в статията
Добави коментар