Вход | Регистрация
Ловеч 12°C

Хекимян и бившият му шеф осъдиха Валери Симеонов за клевета

Хекимян и бившият му шеф осъдиха Валери Симеонов за клевета
БТВ
Лидерът на НФСБ Валери Симеонов беше осъден за клевета срещу Антон Хекимян и Венелин Петков от Софийския градски съд. Той трябва да плати на двамата журналисти по 8000 лева заради това, че ги нарече "корумпирани" през 2020 г. 

Бившият водещ на сутрешния блок по bTV Антон Хекимян и предишният ръководител на дирекция "Новини и актуални предавания" Венелин Петков заведоха дело срещу Симеонов, след като той ги уличи в "корупция" в ефира на БНТ, съобщава още "Медиапул".

Поводът за сблъсъка бяха твърденията на съсобственика на "Ефбет" Цветомир Найденов за "медийно затъмнение" около разкритията за укриване на държавни такси от лотарийните компании на Васил Божков през февруари 2020 г. Тогавашният депутат от "Обединени патриоти" Валери Симеонов гостува в сутрешния блок на националната телевизия и беше попитан дали може да излезе някой корумпиран политик от целия скандал, в който Симеонов беше водещ политически говорител (като част от кабинета "Борисов 3").


Политикът смени темата и каза, че може да има корумпирани телевизионни водещи. "Ето ви го един Антон Хекимян. Вижте, с имена говоря. Ето ви го един Венелин Петков", заяви пред БНТ Симеонов.


В момента Хекимян е директор на новините по bTV, а Венелин Петков напусна телевизията след смяната на собствеността ѝ в края на миналата година.


Пред съда Валери Симеонов оспори твърдението, че е казал за двамата журналисти, че са "корумпирани телевизионни водещи". Той каза, че не е изричал фактически твърдения, а само оценъчно мнение. Позова се и на правото на свобода на изразяване, гарантирана от Европейската конвенция по правата на човека.Докладвай за нередност в статията
Добави коментар