Вход | Регистрация
Ловеч 5°C

Витски празници за първи път в с.Ъглен

40 риболовци ще се състезават по улов на речна риба

Витски празници за първи път в с.Ъглен

първото издание на ВИТСКИ ПРАЗНИЦИ ЪГЛЕН`2016 организират Кметство Ъглен, НЧ "Отец Паисий-1926 г." с. Ъглен, Ловно-рибарско дружество "Сокол"-Луковит и Ловно-рибарската дружинка в Ъглен. То ще се състои на 23 юли 2016 г.

Мероприятието включва състезание по улов на речна риба. Патрон на събитието е кметът на община Луковит г-н Иван Грънчаров.

Надпреварата ще се проведе на Рачковия вир на река Вит при село Ъглен. В нея могат да участват риболовци – мъже и жени от 16 до 65 години, индивидуално. Заявки за участие се приемат до 22 юли на e-mail:yotopatzov@gmial.bg и на www.facebook.com/yoto.patzov.

До 40 риболовци ще се включат в надпреварата, като всеки от тях може да ползва 1 въдица, неограничено количество стръв и подхранки и живарник за съхраняване на уловената риба. Телените живарници са забранени.

Откриването на празника е обявено за 09:00 часа. Всеки участник ще се състезава в сектор с размер от 4 до 8 метра, в зависимост от броя записани, като мястото ще бъде изтеглено с предварителен жребий.

Витски празници за първи път в с.ЪгленДокладвай за нередност в статията
Добави коментар