Вход | Регистрация
Ловеч 5°C

Маркет Линкс: ГЕРБ се връща на бял кон, ИТН - трета сила

Маркет Линкс: ГЕРБ се връща на бял кон, ИТН - трета сила
стоп кадър, БНТ

Изборите "2 в 1" за президент и парламент, които ще се проведат на 14 ноември, ще стимулират избирателната активност. Това показват резултатите от най-новото социологическо проучване, финансирано и реализирано съвместно от Би Ти Ви и "Маркет Линкс". Сондажът е проведен сред 1076 души над 18 г. в страната в периода 14-20 септември 2021 г., по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.

Общо 77% от анкетираните отговарят, че ще гласуват, а 14 на сто, че няма да отидат до избирателните секции на 14 ноември. 9 процента от запитаните все още се колебаят.

Ако извънредните парламентарни избори бяха днес, над 22,5% от заявилите, че ще гласуват, биха избрали коалицията ГЕРБ-СДС.

Всяка една от следващите четири формации има потенциал да бъде втора политическа сила заради малката разлика в момента, сочи още изследването.

БСП получава 14,5 на сто. "Има такъв народ" и "Демократична България" - съответно с 13,5% и 11,9%.

Коалицията около бившите министри Кирил Петков и Асен Василев събира около 11% подкрепа. Според проучването, тя черпи своя ресурс от повечето политическите сили, с изключение на ДПС, но и от негласували на последните избори.

За ДПС биха гласували 9,8% от анкетираните. Коалицията "Изправи се БГ! Ние идваме" е загубила част от подкрепата си и е в рисковата зона около 4%.

Под 4-процентовата бариера за влизане в парламента остава и "Възраждане".Докладвай за нередност в статията
Добави коментар