Вход | Регистрация
Ловеч 24°C

Деца на "Слънчев дом" се запознаха с храма

Деца на "Слънчев дом" се запознаха с храма
Снимка: Север.бг

Дечица от предучилищната група на ЦДГ "Слънчев дом” в старата столица бяха въведени в храма подобно на Богородица, чието първо въведение се чества на днешния ден.

Отец Славчо посрещна с широка усмивка малките християни в църквата "Св. Никола” и им разказа как тригодишната Мария се запознава с Христовата вяра, придружена от своите родители и приятелки. С голям интерес и внимание децата запалиха свещи за здраве и се учиха да се кръстят.

                            Деца на "Слънчев дом" се запознаха с храмаСевер.бг

След кратката беседа децата, техните възпитателки и директорът на градината г-жа Даниела Денчева бяха миропомазани от отеца и получиха като дар библии. В знак на уважение и приятелство те също дадоха подарък на отеца – снимка на цялата група с него, и си обещаха скоро да се видят пак.

                            Деца на "Слънчев дом" се запознаха с храмаСевер.бг

Благодарение на г-жа Денчева и колектива на цялата детска градина нейните възпитаници се запознават с българските традиции и християнски ценности, посещавайки подобни беседи и организирайки свои.

По повод на днешния празник, който е и Ден на християнското семейство и младеж, 750 деца от подготвителните групи на детските градини във Велико Търново получават подарък от кмета Даниел Панов книжката "Моето семейство”.

В нея малчуганите ще се запознаят със стихове и разкази от Иван Вазов, Дора Габе, както и от съвременни български автори.

Деца на "Слънчев дом" се запознаха с храмаСевер.бг

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар