Вход | Регистрация
Ловеч 6°C

БСП искат касиране на изборите в 6 града, сред които и Ловеч

Според лидера на партията Михаил Миков хаосът около местните избори е бил планиран

БСП искат касиране на изборите в 6 града, сред които и Ловеч
БСП

Касиране на резултатите от изборите в 6 града поиска БСП. Това са София, Варна, Бургас, Видин, Ловеч и Елхово, съобщи председателят на партията Михаил Миков.

Причината е, че от тези места продължават да пристигат сигнали за сериозни нарушения, които поставят под съмнение истинността на вота. От въпросните градове многократно е постъпвала информация за кражби, фалшифициране на протоколи и купуване на гласове.

Налични са и сигнали за участие на полицията в изборните нарушения, която не е била безпристрастен участник в изборния ден, става ясно от думите на Миков. Той допълва и че не само в БСП постъпва подобна информация и от други партии също ще поискат касиране на изборите.

Създаденият хаос около местния вот според лидера на БСП е добре организиран план, който да позволи да се допускат грешки в протоколите. Основната цел е била да се увеличат гласовете за ГЕРБ за сметка на други политически опоненти.

По места БСП ще търси сътрудничество с представителите на АБВ и "Движение 21", съобщи още Миков. "Общинските ни групи ще поканят на разговори съветниците от БСП, както и тези от АБВ и "Движение 21" за обсъждане на лява местна политика в съответния общински съвет и сътрудничество, а не пазарлък за постове", казва Миков, цитиран от БГНЕС.

 

<< Sever.bg във Facebook >>

 Докладвай за нередност в статията
Добави коментар