Вход | Регистрация
Ловеч 6°C

Регионалният исторически музей в Ловеч с почетен знак

Отличието се присъжда за изключителния принос в проучването и популяризирането на българската историческа наука

Регионалният исторически музей в Ловеч с почетен знак
Община Ловеч

Регионалният исторически музей в Ловеч получи почетния знак на Общината на специална церемония снощи.

Отличието, връчено лично от кмета Минчо Казанджиев, се присъжда за изключителния принос в проучването и популяризирането на българската историческа наука и във връзка със 120-годишнината от създаването на Музея и 60-годишнината на експозиционния му обект – музей "Васил Левски", който притежава най-голямата колекция от лични вещи на Апостола в страната.

Кметът благодари на всички музейни специалисти за това, че подхранват постоянно обичта към светлата личност на Апостола, популяризирайки  делото му  и учат децата на неговите добродетели.

Той ги поздрави и за издадения в навечерието на годишнината Каталог на колекция "Националноосвободително движение в Българско" на отдел "История на България ХV-ХIХ в.", представящ на български и английски движими културни ценности, свързани с Левски и неговите съратници. 

Регионалният исторически музей в Ловеч с почетен знакОбщина Ловеч

Сред гостите на тържествената церемония бяха още областният управител Милко Недялков и зам.-кметът на Ловеч Пламен Петков, предишният директор на музея Иван Лалев, народният представител Корнелия Маринова, председател на общинския комитет "Васил Левски" и бивши музейни работници.

Всички те получиха специален подарък – филм за Левски, Ловеч и музея "Върховете ни викат. Да гледаме тях!". Специален поздрав към всички отправи смесеният църковен хор "Евстати Павлов" към Катедралния храм "Света Троица" в Ловеч.

Регионалният исторически музей в Ловеч с почетен знакОбщина Ловеч

Регионалният исторически музей в Ловеч с почетен знак

<< Sever.bg във Facebook >>Община Ловеч
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар