Вход | Регистрация
Ловеч 29°C

Бардфест 2014 стартира в Ловеч

Бардфест 2014 стартира в Ловеч
Снимка: Thinkstock/Guliver

11 бардове и четирима поети от страната и чужбина ще се представят в

XIV национален "Бардфест 2014" ще бъде официално открит днес, 5 септември, в Ловеч. 11 бардове и четирима поети от страната и чужбина ще се представят в изданието, което тази година преминава под знака на 90-годишнината от рождението на големия поет, писател и изпълнител на песни, един от първите руски бардове и основател на жанра авторска песен - Булат Окуджава.

Ловеч". Културната проява ще бъде официално открита на 5 септември в 18:00 ч. - във вътрешния двор на хотел "Вароша" от кмета Минчо Казанджиев, под чийто патронаж се провежда. Същата вечер 

Фестът ще започне с концерт от 20.30 ч. в реновираното пространство на Младежкия дом започва концертът "Булат Окуджава - актуален и вечен" с изпълнения на ловешкия бард Милен Тотев и на Божидар Чапанов, Владо Любенов и дует "Келтик" - Геновева Цандева и Бойчо Иванов, последните четирима са и участници в конкурсната програма.

Другите бардове, които ще изпеят своите стихове в Ловеч в надпревара за голямата награда на общината, са Антон Костадинов, Ирина Жекова, дует "Тюркоаз" - Галина Москова и Валентин Ангелов, Вълко Мишев, който ще представи и романа си "Пратеникът от Леванта", и авторският тандем Лили Друмева и Николай Николов. Лиричните си преживявания ще покажат поетите Ваня Ангелова, Иван Ненков, Ирена Милетич (Сърбия) и Миодраг Якшиш (Сърбия).

Отличените бардове ще бъдат наградени на 6 септември от 20.30 ч. на плаващата сцена в река Осъм. След това започва концертът на акустичната група "Точка БГ".

Специални гости на "Бардфест Ловеч 2014" ще бъдат председателят на Съюза на българските писатели Боян Ангелов, продуцентът и президент на руската филмова компания "Союз кино" Андрей Демин, руският актьор Андрей Ярославцев и Никита Токарев и Наталия Матвеева от руския клуб "Слънчев бряг", обществена организация, която подпомага адаптирането на рускоговорящите в България.

"Бардфест Ловеч" се провежда от 2001 г., досега на сцената в Ловеч са изпели своите стихове към 500 поети с китара, 12 са носителите на голямата награда на общината, организатор на събитието.

Програма на "Бардфест Ловеч 2014"

5 септември (петък)

18.00 ч. Откриване на "Бардфест Ловеч” и представяне на участващите бардове - вътрешен двор на хотел "Вароша”

20.30 ч. "Булат Окуджава – актуален и вечен” - концерт на Милен Тотев и бардове - реновирано пространство на Младежки дом

6 септември (събота)

10.30 ч. Представяне на поетите Ваня Ангелова, проф. Ирена Милетич (Сърбия), Миодраг Якшиш (Сърбия) и новия албум "Речното момиче” на дует "Келтик” - Геновева Цандева и Бойчо Иванов - изложбена зала "Вароша”

15.00 ч. Представяне на романа "Пратеникът от Леванта” на Вълко Мишев и стихосбирката "За мене хората говорят” на Иван Ненков - изложбена зала "Вароша”

17.00 ч. Конкурсна програма на поетите с китара - вътрешен двор на хотел "Вароша”

20.30 ч. Награждаване на отличените бардове и концерт на група "Точка БГ” - плаваща сцена в р. Осъм

При лошо време всички събития ще се проведат в изложбена зала "Вароша”.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар