Вход | Регистрация
Ловеч 30°C

Коледен концерт сътвориха децата от Ловеч

Той беше за финал на цялата поредица от изяви за коледните и новогодишните празници

Коледен концерт сътвориха децата от Ловеч
Община Ловеч

Голям концерт се проведе вчера в салона на читалище "Наука” в Ловеч.

Той беше за финал на цялата поредица от изяви за коледните и новогодишни празници. Децата на Ловеч пяха, танцуваха, рецитираха стихове и забавляваха събралата се публика. Начало на празничната програма бе дадено от църковните песни на смесеният хор "Евстати Павлов” , при катедралния храм "Света Троица” . След което последва словото на Ловчанският митрополит Гавриил. Той напомни за Рождението на Бог – спасител и даде своята благословия на гражданите. Богослужителят пожела на жителите на града много здраве и успехи през новата година.

Димитрина Дренска , директорът на дирекция "Образование, култура и младежки дейности” благодари от името на Община Ловеч на децата, техните преподаватели и родители за труда им през годината и за постигнатите високи резултати.

За първи път тази година бе издаден Алманах за талантливите деца от Ловеч. Директорът каза, че имат намерение идеята за алманаха да стане традиция и да се запази и през следващите години. Тя каза, че в лицето на дирекцията децата винаги могат да търсят подкрепа.

Публиката остана без думи от изпълнението на Михаела Хиткова. Тя едно от талантливите деца, включени в Алманаха, със своите сребърен и бронзов медал от националния конкурс "Орфеева дарба”, за изпълнението си на акордеон.

За доброто настроение на публиката се погрижиха учениците от ловешките училища – "Христо Никифоров”, "Васил Левски” и на ОДК. Те представиха библейски сюжети, пяха и танцуваха. Изпълнения имаха и малките танцьори от балет "Ралица” и от школата за класически балет при читалище "Зорница- 2010г.”. На бурни аплодисменти се зарадва и Галя Дулева от Дневния център за деца и възрастни с увреждания. Малките вокалисти от група "Пееща дъга” също поздравиха публиката за празниците със своето изпълнение. След тях на сцената се представиха поп изпълнителите от студията на Милена Дафинина.

За подобаващ завършек на празничната вечер се постараха танцьорите от състава на ОДК. Те представиха коледарски танц с благослов за здраве и берекет.

<< Sever.bg във Facebook >>Община Ловеч
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар