Вход | Регистрация
Ловеч 4°C

Кметъла споделя опит с Ловеч за организирането на рок събития

"Легендите" с концерт на 11 май, а през септември в бившите казарми - двудневен рокфест "Фестивал на независимостта"

Кметъла споделя опит с Ловеч за организирането на рок събития
Община Ловеч

Ловеч става рок град с помощта на предишния кмет на Каварна Цонко Цонев, известен като Кметъла. Вчера той даде пресконференция заедно с кмета на Ловеч Корнелия Маринова, от която стана ясно, че в супер рок групата "Легендите" ще бъде гост за празника на Ловеч - 11 май.

Двудневен рокфест ще се проведе за първи път по повод Съединението, който ще бъде под името "Фестивал на независимостта".

И двете събития са част от концепцията на г-жа Маринова за развитието на културата в Ловеч и ще бъдат финансирани изцяло от спонсори. Своя опит в това направление ще сподели Цонко Цонев.

Концертът на "Легендите" ще бъде на площад "Екзарх Йосиф Първи" от 20 часа, с вход свободен. Безплатни ще бъдат и другите концерти за Празника на града в следващите 4 години, стана ясно по време на пресконференцията.

"Фестивал на независимостта" ще се проведе на 23 и 24 септември на територията на бившата казарма. Там ще бъде изградена сцена, ще има и заведения, както и палатков лагер за феновете. Групите, които ще свирят там, ще са известни в края на май. Преговаря се с две български групи, по една сръбска и румънска и четири други големи групи.

"Точно такъв фест не е правен досега у нас", каза Кметъла. Цените ще бъдат около 50 лв. за двата дни, като ще се пуснат в продажба и еднодневни билети.

Срещата на кмета Маринова с Цонко Цонев постави началото на инициативата "Ловеч и приятели", в която се очакват още приятели и благодетели на града.Докладвай за нередност в статията
Добави коментар