Вход | Регистрация
Ловеч 31°C

Стотици взеха участие в "Девет песни от извора"

Стотици взеха участие в "Девет песни от извора"

Близо 300 участници от 23 читалища се включиха в седмия поред фолклорен фестивал "Девет песни от извора” в ловешкото село Къкрина. Надпяването продължава и в момента.

Съборът се организира от сдружение "Деветашко плато” с подкрепата на община Ловеч, той е седмият поред.

В концертната програма участваха самодейни състави от селата от Деветашкото плато, както и гости от цялата страна, между които и от Генерал Тошево, Шумен и Русе.

Фестивалът се съпътства от кулинарна изложба, която показва традиционните за Деветашкото плато – пита, сармички, кисело мляко, мед, качамак, баница. Най-оригиналните и най-вкусните селски продукти ще бъдат отличени от кулинарно жури.

Събитието се заснима от екип на БНТ ще бъде излъчено по телевизията.

Стотици взеха участие в "Девет песни от извора"

Кметът на община Ловеч Минчо Казанджиев благодари на сдружение "Деветашко плато” и на останалите две общини, негови членове – Летница и Севлиево, за опазването и поддържането на традицията да се популяризират българските села.

Кметът припомни за изграденото по проектите на сдружението и гарантира, че с прилагането на Стратегията за развитие на Деветашкото плато и с участието на община Ловеч в селата ще бъдат реализирани нови малки проекти, които да ги правят още по-приветливи.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар