Вход | Регистрация
Ловеч 36°C

Живопис в "Синя зона"

Живопис в "Синя зона"

За десети пореден път Ловеч ще посрещне единствения по рода си в страната национален пленер по живопис за художници с физически увреждания "Синя зона".

Събитието ще се проведе от 13 до 17 септември, като в него ще се включат художниците Аделина Алексиева от Пловдив, Надя Белева, Паула Стоева и Васко Василев от София, Петкан Наков и Тихомир Витков от Ловеч, Жоржета Николова от Велико Търново, Никола Русев от с. Терзийско и Миню Бонев от Габрово.

Всеки художник ще създаде по две живописни творби, съдържащи характерни мотиви за Ловеч.

На 17 септември от 17:30 ч. ще бъдат представени в изложбата на десетия юбилеен пленер в камерната зала на читалище "Наука-1870". Като фон ще бъде излъчен филм, разказващ за всички художници, взели участие в миналогодишните пленери.

В сдружение "Синя зона” членуват художници с образование, утвърдено име и творчески постижения и които по силата на обстоятелствата в различни моменти от живота си са минали в графата "хора в неравностойно положение” и имат различен процент инвалидност. Пленерът, организиран от сдружението, е насочен към всички ценители на красивото и изобразителното изкуство, дава възможност на гражданството да се запознае с хората в неравностойно положение, притежаващи огромен талант и това със сигурност е важен урок по толерантност и приемане на различните.

Проявата се организира от сдружение "Синя зона" в партньорство с читалище "Наука-1870"г. Тя е включена в Културния афиш на града и е на стойност 4 200 лв, като община Ловеч поема 3 800 лв. от тях.

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикувамеОбщина Ловеч
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар