Вход | Регистрация
Ловеч 30°C

Време е за номинациите за "Ловешки меч“

Наградата са дава за стимулиране изявите на творци и дейци в сферата на изкуството и културата в общината

Време е за номинациите за "Ловешки меч“
Община Ловеч

Започват номинациите за ежегодната персонална награда на Община Ловеч "Ловешки меч”. Тя се присъжда за стойностни постижения в областта на културата и ще бъде връчена на тържествена церемония по случай 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Тази година награждаването ще стане на 23 май, лично кметът ще връчи статуетката и грамота за принос в културния живот на общината. Само един творец от областите литература, театрално изкуство, музика, танцово изкуство, изобразителни изкуства и журналистика ще вземе приза.

Предложенията може да правят културни институти, творчески съюзи и сдружения, дружества и формации, медии, неправителствени организации, издателски къщи, клубове, фондации, инициативни комитети на граждани и физически лица. Всяка организация има право да номинира само по един творец за всяка от шестте области.

Предложенията се правят по образец до 1 април. За участие се представят мотивировка, кратка биография на автора, авторски материал или друг аудиовизуален материал, удостоверяващ художествения факт.

В комисията на журито ще бъдат включени представители на общинския съвет, представители на общинската администрация и по един независим експерт, специалист във всяка област – творци, критици, дейци на културата.

Те ще разгледат предложенията по няколко важни критерия: номинираните да са свързани с Ловешка община и да имат принос за опазването и развитието на културно-историческото наследство, висока художествена стойност на предлагания творчески продукт, новаторство и оригиналност на художествения факт.

<< Sever.bg във Facebook >> Докладвай за нередност в статията
Добави коментар