Вход | Регистрация
Ловеч 14°C

Три обекта в Ловеч с вход свободен за Нощта на музеите

Три обекта в Ловеч с вход свободен за Нощта на музеите

Три от експозиционните обекти на Регионалния исторически музей (РИМ) в Ловеч ще работят с удължено работно време до 22 ч. в Нощта на музеите на 20 май (събота), а входът за посетители ще бъде безплатен след 18 ч., съобщават от културната институция. Късни гости ще приемат музеят "Васил Левски”, Етнографският комплекс и Музейната сбирка "Атанас и Васил Атанасови”.
 
Освен постоянните експозиции посетителите ще могат да разгледат и гостуващата изложба на Историческия музей в Тутракан "Гигантски риби по река Дунав", която се намира в зала "Археология" на Музейна сбирка "Атанас и Васил Атанасови". Експозицията съдържа 28 табла с над 50 архивни снимки на огромни риби, основно моруни и сомове, уловени в българския участък на река Дунав от Видин до Силистра. Посетителите могат да видят най-голямата доказано уловена моруна, с тегло 393 кг, както и 200-килограмови сомове. Освен това са представени и уреди за улавянето на тези риби: кърмаци, кльонк, такъм за сом, блесни и други – някои дори вече забранени, но активно използвани в миналото.
 
Тази година РИМ – Ловеч, отново ще бъде домакин на инициативата "Ние в нощта на музеите" на сдружение "Зона Ловеч". Желаещите да се включат ще могат да посетят музейните обекти с велосипеди. Началото на обиколката е от 12 ч., когато най-уверените ще потеглят към Къкринското ханче, а от 17.30 ч. от Старата градска баня "Дели Хамам" започва посещението и на останалите обекти. 

източник: dariknews.bgДокладвай за нередност в статията
Добави коментар