Вход | Регистрация
Ловеч 38°C

"Ти ни трябваш, Апостоле" - тема на конкурс в Ловеч

Инициативата е посветена на 141 години от гибелта на Васил Левски

"Ти ни трябваш, Апостоле" - тема на конкурс в Ловеч

Литературен конкурс за ученическо есе на тема "Ти ни трябваш, Апостоле" организират за втори пореден път Община Ловеч, Регионална библиотека "Проф. Беню Цонев" и ОУ "Васил Левски"-Ловеч. Инициативата е посветена на 141 години от гибелта на Васил Левски и е част от културните изяви, свързани със смъртта на Апостола.

Целта на конкурса е да стимулира творческото мислене, да предостави възможност на младите хора да изразят своето отношение към националния ни герой и да се възпитават в дух на родолюбие, патриотизъм и гражданско отношение. 

Участие могат да вземат ученици в две възрастови групи – от 10 до 14 г. и от 15 до 19 г. Специална комисия ще оценява есетата по следните критерии: оригиналност и творчески подход към темата, езикова и стилистична култура, графическо оформяне на текста и спазен обем. 

Готовите материали ще се приемат в Регионална библиотека "Проф. Беню Цонев”, отдел "Краезнание” или на e-mail на библиотеката: librlv@mail.bg. Крайният срок за приемане на творбите е петък 07.02.2014 г. а награждаването на победителите ще се проведе на 18.02.2014 г. в Изложбена зала "Вароша".

В миналогодишното издание на конкурса бяха връчени 4 награди.

<< Sever.bg във Facebook >>Източник: Регионална библиотека "Проф. Беню Цонев"
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар