Вход | Регистрация
Ловеч 15°C

Българският малък и среден бизнес е активен и има достъп до 40 млн.лв. по плана "Юнкер"

Това заяви областният управител на Ловеч Ирина Митева по време на форума „Подпомагане на малкия и среден бизнес през 2016 г.”

Българският малък и среден бизнес е активен и има достъп до 40 млн.лв. по плана "Юнкер"

Над 200 проекта на малки и средни предприятия са одобрени за финансиране по плана "Юнкер". Това съобщи областният управител на Ловеч Ирина Митева по време на конференция на тема "Подпомагане на малкия и среден бизнес през 2016 г.”.

Повече от 40 млн. лв. са на разположение на български фирми, което показва, че българските предприемачи са активни, каза още тя при откриването на форума и подчерта, че институциите могат да съдействат в процеса, но същинската работа трябва да се свърши от бизнеса.

Кметът на Ловеч Корнелия Маринова получи похвала от областния управител за организирането на различни икономически срещи, които да предоставят информация и подкрепа на бизнеса от общината и областта.

Форумът е организиран от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия и в него участва зам.-изпълнителният директор Никола Стоянов. По време на конференцията той представи дейностите на агенцията, новите мерки и подкрепа за намиране на външни пазари и партньори на българския бизнес.

Представителите на бизнеса получиха също сведения за възможностите за кандидатстване с проекти по Национален иновационен фонд от Ивайло Божинов, главен експерт в дирекция "Развитие на малките и средни предприятия”.

 << Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар