Вход | Регистрация
Ловеч 18°C

Свикват Общо събрание на акционерите на болницата във връзка със задълженията й

Над 3,2 млн.лв.са просрочените задължения на МБАЛ „Проф. д-р П. Стоянов“

Свикват Общо събрание на акционерите на болницата във връзка със задълженията й
Община Ловеч

Община Ловеч ще внесе искане за за свикване на Общо събрание на акционерите на болницата до Съвета на директорите на МБАЛ "Проф. д-р П. Стоянов" АД – Ловеч.

Това беше решено на извънредно заседание на местния общински съвет днес, на което присъстваха депутатът Антон Долапчиев, областният управител Ирина Митева, както и лекари.

На това събрание трябва да се вземат решения за приемане на оздравителна програма на болничното заведение. Председателят на Общински съвет Петър Цолов ще внесе искането, решиха още съветниците.

Два проекта за стабилизиране на болницата в Ловеч са готови от 2013 г., но са пренебрегнати от предишното правителство, обърна внимание кметът Корнелия Маринова. Сегашното правителство е одобрило един от проектите в края на 2015 г.и сега трябва да се върви към неговата реализация.

Малко над 3,2 млн.лв. са просрочените задължения на лечебното заведение, заяви прокуристът д-р Снежина Митова. Вече са предприети мерки по свиване на разходите, като е освободен персонал, навършил възраст за пенсия.

От опозицията направиха предложения за продажба на част от терените на болницата, които вече са ненужни. Имаше предложение и за актуване и разделяне на държавната от общинската собственост.

Извънредното заседание във вторник бе поискано от десет съветници на БСП и един на ГЕРБ.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар