Вход | Регистрация
Ловеч 31°C

Честито на болницата в Троян!

Ново оборудване и ремонт по проект прави лечебното заведение модерно и уютно

Честито на болницата в Троян!
Община Троян

Ново оборудване получи болницата в Троян.

Апаратурата е по проект "Реконструкция/обновяване и оборудване на "Многопрофилна болница за активно лечение – Троян" ЕООД - Троян". Той е за над 1, 289 лв., съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие, ОП "Регионално развитие" 2007-2013 г.

Осем от отделенията на троянската болница очакват доставка на специализирано медицинско оборудване, а именно отделение "Хемодиализа", "Образна диагностика", "Акушеро-гинекологично отделение", "Вътрешни болести", "Педиатрия", Стерилизационна, Хирургично отделение, отделение "Нервни болести".

В Акушеро-гинекологично отделение вече се използва анестизиологичен апарат с монитор, реанимационна маса за новородени и фетален монитор. Изцяло обновена е операционната зала към родилно отделение.

Подменена е ел. инсталацията, монтирани са нови осветителни тела и бактерицидни лампи, изградена е нова отоплителна и вентилационна система. Стените и пода са изпълнени с антибактериално PVC покритие.

Към апаратурата на Хирургично отделение вече са налични видеоендоскопска система и вакуум апарат за инфектирани рани, съобщават от Община Троян.

Апаратурата, доставена в отделение "Вътрешни болести" включва мобилен многофункционален УЗ диагностичен апарат и бифазен дефибрилатор за интензивен сектор. За отделение "Нервни болести" е доставен доплеров сонограф. Медицинският персонал, който ще работи с доставената техника, е преминал обучение и е получил сертификат.

Към настоящия момент е изградена рампа за осигуряване на достъп за лица в неравностойно положение, разположена на главния вход на МБАЛ Троян.

Доставени са асансьори – медицински болничен (за 20 лица и болнично легло) и асансьор пътнически за 8 лица и в момента се работи по монтирането и пускането им в експлоатация.

В началото на месец ноември предстои доставката и на останалото медицинско оборудване и приключване строително-ремонтните работи в кабинет "Компютърен томограф", в Отделение по образна диагностика.

Лично кметът на Троян Донка Михайлова инспектира работата по проекта.

Честито на болницата в Троян!Община Троян

Честито на болницата в Троян!Община Троян

Следете ни и във фейсбук - www.facebook.com/sever.bg

 Докладвай за нередност в статията
Добави коментар