Вход | Регистрация
Ловеч 23°C

С колективна оставка плашат ловешките лекари, ако ръководството на болницата не падне

Исканията на медиците от Ловеч стигнаха до здравния министър и омбудсмана

С колективна оставка плашат ловешките лекари, ако ръководството на болницата не падне
Областна администрация - Ловеч

Исканията на протестиращите лекари и медицински персонал на МБАЛ-Ловеч са изпратени до омбудсмана и министъра на здравеопазването. Вчера те излязоха на протест в Ловеч с искане на оставката на цялото ръководство на болницата и нейния прокурист.

Прокуристът д-р Снежина Митова обеща, че ще се оттегли от поста си, въпреки че отказа да се срещне с протестиращите, защото не е била известена за подготвянето на стачни действия по надлежния ред. На място с медицинския персонал разговаря областният управител на Ловеч Ирина Митева, след което информира Здравното министерство за исканията му.

Персоналът е недоволен от тежкото финансово състояние на болницата, от кадровите и структурните промени. Медиците настояват за прокурист на лечебното заведение да бъде назначена д-р Донка Минкова до провеждане на Общо събрание на акционерите.

Те дават петдневен срок за вземане на нужните решения, след което ще подадат колективни оставки и ще направят жива верига около болницата.

Очаква се утре прокуристът на ловешката болница д-р Снежина Митова да предложи план за преструктуриране на дейността, обяви заместник-министърът на здравеопазването Бойко Пенков.

Д-р Пенков каза още, че в почти всички региони в България има недостиг на лекари, а в същото време болничните легла са с 10 хиляди повече от необходимото. По думите му, дисбалансът ще бъде премахнат с помощта на областните здравни карти.Докладвай за нередност в статията
Добави коментар