Вход | Регистрация
Ловеч 14°C

38-годишна жена живее пълноценно след редица сложни операции

Анелия Георгиева знае, че и в България има здравеопазване и добри специалисти

38-годишна жена живее пълноценно след редица сложни операции
личен архив

Има здравеопазване в държавата ни! Това възкликва 38-годишната Анелия Георгиева от ловешкото село Александрово, след като това лято й е направена последната от серия сложни операции на тазобедрените стави.

Анелия се свърза с редакцията на Север.бг, за да изрази благодарността си към д-р Венци Росманов, дал й шанс за пълноценен живот след 38 години болки и подигравки заради походката й.

Тя се ражда без стави на таза, което я деформира от кръста надолу. Въпреки това успява да роди и отгледа две деца, на 13 и на 8 години, и да работи. Преди няколко години болките стават непоносими и тя търси възможност за лечение и операция на много места, съветва се с лекари, но никой не се наема да я оперира. Единствено д-р Росманов, началник на Клиника по ортопедия и травматология към в болница "Св.Панталеймон" в Плевен, се заема с нейния случай.

Младата жена разказва, че лекарят е бил неотлъчно до нея през трите години, през които са й направени по 3-4 операции на всеки крак, и е следял възстановяването й. Благодарение на дарения са закупени изкуствени стави, които са имплантирани в тялото й. Сложени са и фиксатори за опъване на мускулите, вследствие на което 4-те см разлика между дължините на краката й е превъзмогната.

Към момента Анелия живее при майка си в плевенското село Рибен, за да е по-близо до Плевен, където се провежда рехабилитацията й. Споделя, че раздялата с децата й, за които сега се грижи съпругът, й тежи много, но се налага да продължи процедурите по раздвижване, за да бъде подобрено максимално нейното състояние.

Жената е в затруднено финансово състояние и не крие, че има нужда от още средства за рехабилитация. Всеки, който желае да помогне на младата жена, може да се свърже с редакцията ни на имейл info@sever.bg.

<< Sever.bg във Facebook >>

 Докладвай за нередност в статията
Добави коментар