Вход | Регистрация
Ловеч 17°C

Много успехи за учениците на свищовското СОУ"Д.Благоев" през март

Изложба на учнически рисунки гостува в ХГ"Николай Павлович"
Повече за:

Много отличия и награди спечелиха учениците от СОУ «Димитър Благоев» в Свищов през месец март. Те взеха дейно участие в конкурса «Баба Марта» и ученическия конкурс «Моята България», посветен на Националния празник на РБългария, организирани от Община Свищов.

Спортистите от училището станаха първенци по тенис на маса в ученическите игри. 19 негови възпитаници пък получиха награди във втория кръг на Националното състезание по история на България.

Представители на Ученическия съвет при СОУ «Димитър Благоев» - гр.Свищов се включиха в националната младежка среща в гр.Горна Оряховица на тема «Ролята на младите хора в решаване на глобалните проблеми на гражданското общество». Трима от тях получиха покани за предстоящи национални срещи на младежките организации.

Шестокласници представиха театрална пиеса в Деня на ученическото творчество, а учениците от V клас пресъздадоха обичая и традициите, свързани със Сирни заговезни в часовете по бъ;граски език и литература.

На 15 март беше открита изложба на учениците с профил „Изкуства-изобразително изкуство”. В нея участват 15 деца с техните 47 творби, създадени под ръководството на Пламен Терзиев.

Те са експонирани в галерия «Николай Павлович” в Свищов, където могат да бъдат разгледани до 10 април.

be3d9a55-bf4d-b9d3-dbde-375cab6a1b7cДокладвай за нередност в статията
Добави коментар