Вход | Регистрация

Огнян Димов триумфира на Световен турнир по покер

Огнян Димов триумфира на Световен турнир по покер
Снимка: Danny Maxwell, PokerNews
Повече за:

Играта на покер е една от поредните сфери, в които можем да се похвалим с постиженията на нашите сънародници. Доказателство за това е великотърновецът Огнян Димов, който вече е професионалист в играта с карти. Макар и да не звучи толкова трудно, всъщност играта на покер изисква много усилия, а също така и може да даде много от гледна точка на печалби.

Най-пресният триумф за Огнян е участието му в наскоро приключилите Световни серии по покер. Те представляват серия турнири, които се провеждат в рамките на няколко седмици в Лас Вегас и излъчват ежегодно нов световен шампион по покер. Това, което Димов постигна, е победа в едно от събитията на турнира, която му донесе емблематичния символ на признание в покер средите – златна гривна. За целта той надделя над 1600 съперници, сред които четирима бивши носители на заветната гривна, а освен нея си спечели и сумата от 370 хиляди долара.

Това е трето участие на престижния турнир за Оги и първа спечелена златна гривна. Както разбираме от чуждестранните медии и от екипа на турнира, тази година той е имал и доста шумна агитка и стабилна българска подкрепа, която със сигурност е допринесла за блестящото му представяне.

Освен на Световните серии по покер, Димов посещава и други световни събития в последните няколко години. Младият търновец играе от близо десетилетие, като първоначално започва в онлайн залите, а дебютът му в играта на живо е през 2014г. във Виена, където веднага записва първата си победа. Следват турнири в други големи европейски градове като Барселона, Лондон, а и участия извън континента.

В началото на 2015г. Оги постига първия си голям триумф в живите турнири, а именно победа в Европейския покер тур в Довил, Франция. Макар тогава да е едва на 25 години, явно Оги вече е разполагал с необходимите умения и психика, за да надделее в играта и то в известен турнир на високо международно ниво. Към този момент постижението беше голямо не само за самия него, но и като цяло за българския покер, тъй като играта все още не беше толкова разпространена из родните играчи.

Всъщност печалбата на Оги във Франция беше второто по размер родно постижение след грандиозната победа на Димитър Данчев през 2013г. на Карибите. И към днешна дата Данчев е най-печелившият български покер играч, а рекордната му победа именно пред 2013г. и печалбата от близо 2 милиона лева все още си остава ненадмината. Именно пловдивчанинът Данчев присъства на турнира в Довил заедно с Димов и оказва значима подкрепа на колегата си.

Тогава Оги постави своята звезда в покер алеята на славата и придоби популярност като играч, а в активите си натрупа сумата от над 500 хиляди евро. Макар и по-малка по размер, сегашната му награда е не по-малко значима за родния покер. Преди постижението на Оги, едва трима наши сънародници са печелили заветната златна гривна на WSOP (World Series of Poker). Първи едва през 2000г. става гросмайсторът ни Иво Донев, който играе под австрийския флаг и поради тази причина постижението му не е толкова познато на родната общност. След него следват Ник Живков през 2012г. и Симеон Найденов през 2013г.Докладвай за нередност в статията
Добави коментар