Вход | Регистрация
Ловеч 14°C

Започва пролетното почистване на Ловеч

Общинари и служители на автомобилния завод излизат да чистят на 21 март

Започва пролетното почистване на Ловеч
Снимка: Булфото

Екоакция "Да изчистим общината” ще се проведе на 21 март в Ловеч по повод Световния ден на гората. В нея ще се включват служители на общинската администрация и на компания "Литекс Моторс".

 

С тази акция започва пролетното почистване на Ловеч и общината. Най-напред ще бъдат почистени от отпадъци и храстовидна растителност замърсените зони в града и населените места, най-вече местата за отдих и туризъм. Общинската пътна мрежа също ще бъде разчистена от отпадъци.    

С първата екоакция, която ще се проведе на 21 март, започва пролетното почистване на Ловеч и общината. В нея ще се включат 20 служители и ръководни кадри от общинската администрация, както и сто служители на автомобилната компания в града. Те ще почистват в района на "Башбунар" и алеи в парка "Стратеш", Ловешката крепост и входа на града откъм Троян.

Кампанията по почистване продължава в следващите седмици по кварталите в града и в другите населени места. Кметът Минчо Казанджиев призовава в почистването да се включат граждани и граждански сдружения, фирми и институции, общински съветници, за да "превърнем нашата община в уютно място за живеене и в привлекателен център за гости”.
    

Във връзка с екокампанията на 21 март, събота, се въвежда временна организация на движението. От 8 до 13 ч. ще бъде затворен за движение пътният участък от входа на Ловеч откъм Троян покрай Пресечената скала до кръстовището с транспортния мост за кв. "Вароша”.Докладвай за нередност в статията
Добави коментар