Вход | Регистрация
Ловеч 6°C

Нощ на прилепите и в Ловеч

Информационна кампания за прилепите и интересни ателието ще има на площад "Тодор Кирков" на 29 септември

Нощ на прилепите и в Ловеч
Снимка: РИМ-Русе

Националната инициатива "Нощ на прилепите 2015" ще бъде отбелязана и в Ловеч на 29 септември, вторник. Зелени Балкани и Сдружение "Деветашко плато" ще проведат информационно-образователна кампания от 16:00 ч. на площад "Тодор Кирков".

Посетителите ги очакват също артистични ателиета и викторини за деца. Ще може да се разгледа изложба за прилепите, информационни банери, изложба от рисунки на тема прилепи. За най-ентусиазираните участници ще има специални награди.

Инициативата в града се организира с финансовата подкрепа на Община Ловеч.

Първата Нощ на прилепите е проведена през 1990 г. във Франция и Полша, впоследствие се включват всички европейски страни, а през 2012 г. към нея се присъединяват САЩ, Филипините, Азербайджан, Израел, Тунис, Украйна и Ливан, с което тя се превръща в международна.

Международна нощ на прилепите се провежда в България от 1998 г., по инициатива на  Центъра за изследване и защита на прилепите към Националния природонаучен музей при БАН.

Над 15 града ще се присъединят към отбелязването на кампанията с различни инициативи. Сред тях са още София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Благоевград, Плевен, Кнежа, Велико Търново, Мусина, Шумен, Поморие, Пазарджик, Русе, Сливен и Враца.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар