Вход | Регистрация
Ловеч -3°C

С над 5,6 млн. лв. реновират детски заведения и училищни дворове в Ловеч

Финансирането е по оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. и ще се развива през следващите 16 месеца.

С над 5,6 млн. лв. реновират детски заведения и училищни дворове в Ловеч

Детски заведения и училищни дворове в Ловеч ще бъдат реновирани по европроект за над 5,6 млн. лв.

"В община Ловеч знаем, че инвестициите в училищата са инвестиции в децата и в бъдещето на нашия град. Усилията ни са насочени към създаването на една модерна образователна среда, която да позволява да задържаме децата, да гарантира качествено образование, да стимулираме развитието на техните заложби. Разбира се, разчитаме и на професионализма на строителите и на фирмата от надзора, така че да отговорим на очакванията на обществото", посочи кметът Корнелия Маринова при старта на проекта "Реконструкция, обновяване и оборудване на сгради и рехабилитация на дворни пространства на целодневни детски градини и ясли в Ловеч, изграждане на училищна спортна зала и рехабилитация на дворни пространства в общински училища в Ловеч". 

Финансирането е по оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г. и ще се развива през следващите 16 месеца.
 
Първата копка бе в двора на Детска градина "Радост" в ж.к. "Младост". Ловчанският митрополит Гавриил в съслужение с енорийския свещеник Вениамин отслужи водосвет и благослови проекта. "Радвам се, че в Ловеч се правят много хубави неща за децата. Така, когато пораснат, ще останат тук да съхраняват и развиват този древен и прекрасен град", каза дядо владика.

"Тази година българското правителство за първи път постави като основен приоритет в своята дейност образованието. Това не се е случвало досега и този проект е с унисон с тази грижа", подчерта началникът на Регионалното управление на образованието в Ловеч Еленко Начев.
 
Европейските средства по проекта са над 4,7 млн. лв., а националното съфинансиране – повече от 840 хил. лв. Основната цел е модернизиране на образователната инфраструктура от местно значение, позволяващо предоставянето на съвременни условия за обучение, подобряване качеството на образованието и намаляване процента на преждевременно напусналите и отпадащите ученици от училище. Ще бъдат реконструирани, обновени и оборудвани детските градини "Люляче” и "Зора”, както и детска ясла "Шарено петле”, предвижда се рехабилитация на дворните пространства и изграждане на спортни площадки в Профилираната природо-математическа гимназия, СУ "Св. Климент Охридски”, ОУ "Проф. Димитър Димов” и детска градина "Радост”. В основното училище ще има и нова спортна зала. 

източник: dariknews.bg 


 Докладвай за нередност в статията
Добави коментар