Вход | Регистрация
Русе 1°C

Студенти стажанти се обучаваха в Общината

Те получиха сертификати за успешно приключилото обучение

Студенти стажанти се обучаваха в Общината
Снимка: Община Русе

Сертификати получиха студенти от кмета на Русе Пламен Стоилов.

Той ги удостоява с документите, защото те са приключили успешно летния си стаж в Общината. Младежите са от факултет "Бизнес и мениджмънт" на  Русенския университет "Ангел Кънчев", Стопанска академия "Димитър А. Ценов" Свищов, както и от Университета Абърдийн, Шотландия. Сред удостоените стажанти са и ученици от ПГИУ "Елиас Канети" Русе, които след участието си в кампанията "Мениджър за един ден" проявиха интерес и проведоха своя професионален стаж в Община Русе.

Стажантите работиха през последните три месеца в дирекция "Европейско развитие", дирекция "Култура и образование" и в отделите "Общинска собственост" и "Социални дейности" на Община Русе. По време на стажа студентите бяха запознати със секторните политики на Община Русе, стратегическите документи и отчетите за тяхното изпълнение. Задачите, които бяха възлагани на стажантите, бяха свързани предимно с изготвянето на документи, справки и проучвания на информация по актуални теми, свързани с дейността на отделните звена на общинска администрация.

Пламен Стоилов пожела на студентите да продължават да се развиват, да бъдат амбициозни и да си поставят високи цели.  И посочи, че те са част от екипа на Общината, а може след време някой от тях дори да стане кмет.

За последните 4 години над 100 стажанти са се обучавали в администрацията.

 

<< Sever.bg във Facebook >>

 


Докладвай за нередност в статията
Добави коментар