Вход | Регистрация
Русе -3°C

Русенският университет ще отбележи Международният ден на франкофонията

Русенският университет ще отбележи Международният ден на франкофонията

На 20 март, вторник, Русенският университет ще отбележи Международния ден на франкофонията и една година от членството си в Университетската агенция на франкофонията (AUF).

Събитието ще започне в 11:30 часа във фоайето на Централен корпус с приветствия от ректора чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев и представител на Университетската агенция на франкофонията.

Ще бъдат наградени най-добрите автори на есета на френски език в обявения конкурс на тема "За да подготвиш бъдещето си, трябва само да създадеш свое настояще” (Антоан дьо Сент-Екзюпери). Артистична програма, с участието на ученици от СУЕЕ "Св. Константин-Кирил Философ", НУИ "Проф. Веселин Стоянов" и ПГО "Недка Иван Лазарова", ще покаже пред публиката красотата на френската поезия и френската класическа музика, а възпитаниците на гимназията по облекло ще направят мини дефиле "Париж-столица на световната мода".

На 21 март, сряда от 18:30 часа в зала 2.101 ще се състои френска филмова вечер, организирана от Монтюпе и Гимназията по европейски езици в Русе. Прожекцията на комедията "Je fais le mort" е със свободен вход.

На 22 март, четвъртък в Аула 1 екипът на Средното училище по европейски езици ще отдаде нужното внимание към френската култура. В програма, подготвена от учениците и учителите, ще се включи и танцовият състав на университета, който ще поздрави публиката с френски танц.

Във фоайето на Ректората ще бъде подредена изложба, показваща творби от проекта "Outings" на френския визуален артист и кино режисьор от корсикански произход Жулиен дьо Казабианка.


Докладвай за нередност в статията
Добави коментар