Вход | Регистрация
Русе 10°C

Плевен стана част от инициативата „Моят зелен град”

Плевен стана част от инициативата „Моят зелен град”

Плевен се включи към градовете, участващи в организираната от системата на Кока-Кола в България в партньорство с ЕКОПАК инициатива "Моят зелен град”. Служители, приятели и доброволци се включиха в акцията по облагородяване на дворното пространство в шестте Центъра за настаняване на деца от семеен тип в града.  

Активистите доставиха и засадиха плодни дръвчета, зелени храсти, декоративни розички и други видове цветя. От стари автомобилни гуми пък боядисаха и сглобиха миньони, калинки и жаби. Там, където имаше нужда, бяха лакирани дървените части на детските съоръжения. Доброволците донесоха и дюшеци, върху които децата от центровете да играят гимнастика на открито. Преди провеждане на самата акция служителите са организирали и събрали дрешки и играчки, които също ще бъдат разпределени според нуждите на питомците на шестте Центъра. 

Тази есен десетото юбилейно издание на екологичната инициатива "Моят зелен град” ще обхване 18 населени места в България. Основната цел е популяризиране на грижата за околната среда. 

 източник: dariknews.bg 

 

 

 
 
 


Докладвай за нередност в статията
Добави коментар