Вход | Регистрация
Русе 1°C

Русе отбелязва Европейския ден без загинали на пътя

Русе отбелязва Европейския ден без загинали на пътя

За втора поредна година по предложение на Европейската мрежа на службите на пътна полиция TISPOL 21 септември е обявен за Европейски ден без загинали на пътя, който ще се проведе като полицейска операция под името EDWARD – European Day Without A Road Death.

Институциите и партньорите подкрепящи инициативата на TISPOL са повече от 80 и сред тях са министерства, държавни агенции, областни администрации, общини, фондации, медии и др. Мотото на тазгодишната операция, посветена на Европейската седмица на мобилността (16-22 септември) е СПАСИ ЖИВОТ! и се подкрепя от Европейската комисия.

Благородната цел на организаторите е да се привлече вниманието на водачите да са по-внимателни на пътя и чрез споделената от всички нас отговорност и солидарност да се намали стряскащата статистиката за загинали хора по пътищата на Европа, както и в нашата страна.

Включването на България в операцията е стъпка към намаляване броя на ранените и загиналите от инциденти на пътя и ще ни нареди до държавите запазили повече човешки животи! Нека заедно заявим своята съпричастност и ангажираност, популяризирайки 21 септември като Европейски ден без загинали на пътя! 

източник: dariknews.bg Докладвай за нередност в статията
Добави коментар