Вход | Регистрация
Русе 30°C

Нели Петрова с инициатива, посветена на пътната безопасност

Нели Петрова с инициатива, посветена на пътната безопасност

Благородна инициатива, посветена на пътната безопасност, организираха кандидатът за народен представител Нели Петрова и структурата на МГЕРБ във Варна. По време на събитието те раздаваха на варненци светлоотразителни стикери, на които бе изписано послание "Аз съм тук. Пази ме!”.

"Благодаря на МГЕРБ и Даниела Панайотова, кандидат за народен представител и лидер на младежката структура за това, че за пореден път ме подкрепят и са съпричастни към тази благородна инициатива”, коментира Нели Петрова. Тя апелира хората да бъдат по-активни и да се включват с по-голям ентусиазъм в подобни каузи. И благодари на чужденец, който прие присърце идеята и заедно с нея участва в инициативата, посветена на пътната безопасност.

"Ако искаме да имаме добра и стабилна държава, трябва да се променим като общество. Докато срещаме пренебрежителни погледи, нищо няма да се промени. Защото обществото прави държавата”, категорична бе Петрова. Тя заяви, че приемането на нов Закон за движение по пътищата е заложено в управленската програма на ГЕРБ и ще бъде нейна лична кауза, ако бъде гласувано доверие на партията на предстоящите избори.

"Цветан Цветанов заяви категорично, че ще има нов закон. Сформирана е група от експерти още в предходния парламент. Предвижда се на магистралата камерите за видеонаблюдение да се поставят на по-кратко разстояние, за да засичат скоростта на автомобилите”, каза Петрова. Кандидатът за народен представител посочи, че на водач на МПС, който има две или три нарушения и продължава да шофира с висока скорост,  трябва да се отнема шофьорската книжка за по-продължителен период от време. Според нея законът трябва да бъде разделен на две, като едната част ще урежда правилата за контрол  върху движението по пътищата, а другата - регистрациите на превозните средства и обучението на водачите.

Петрова коментира и последните промени в Закона за движение по пътищата, свързани с пешеходците. Поправката бе приета по нейно предложение и гласи, че пешеходецът няма да носи вина, ако бъде блъснат на пешеходна пътека. Тя призова на 26-и хората да гласуват за тези, които изпълняват обещанията им. "Като народен представител помагах много и ще продължавам да го правя, ако бъда избрана отново”, каза Нели Петрова. И настоя да бъде рестартиран Фонда за пътна безопасност.

"Този ангажимент е разписан в управленската програма на ГЕРБ”., припомни кандидатът от варненската листа. Нели Петрова разясни, че фондът е функционирал при първия кабинет "Борисов”, но правителството на Орешарски го е закрило и го е включило в общия бюджет.

"Именно от този фонд бяха отпуснати 100 000 лв. по време на управлението на ГЕРБ. С тези средства се направиха 10 пешеходни пътеки в цяла България – на места, където са загинали деца. Средствата от фонда могат да бъдат влагани в изграждане на пешеходни пътеки, видеокамери на пътя и реализиране на инициативи, посветени на пътната безопасност”, заключи Нели Петрова. 

източник: dariknews.bgДокладвай за нередност в статията
Добави коментар