Вход | Регистрация
Русе 18°C

Русе прави велоалеи с техника от бъдещето

Русе прави велоалеи с техника от бъдещето
русе нюз

Техника от бъдещето помага за проектирането на бъдещите велоалеи в Русе. Крайдунавският град не може да се похвали с много в областта на колоезденето за момента, но очевидно местните са решили това да се промени.

Името на системата е "Road Doctor" и на практика представлява микробус, който е снабден с дигитална камера с висока резолюция, GPS система за точно позициониране и лазерен скенер, пише местното издание "Русе нюз".

Така "пътният доктор" прави сложни измервания с които пресъздава виртуално улицата и спомага неимоверно много за по-прецизно проектиране.

Технологията е толкова напреднала, че сканира настилката в дълбочина и може да установи, ако тя е компрометирана, преди още това да си е проличало на повърхността.

По думите на зам.-кмета Димитър Наков, след анализ на данните, ще бъдат идентифицирани всички стеснени участъци, като ще бъдат направени препоръки към проектните трасета в следващия етап на проектиране на велосипедната мрежа.

Първите данни ще се използват при изграждане на 14-километровата мрежа от велоалеи, което ще бъде изградена в рамките на проекта за интегриран градски транспорт.Докладвай за нередност в статията
Добави коментар