Вход | Регистрация
Русе 18°C

Топ 5 "Кокошкари" - месец март

Топ 5 "Кокошкари" - месец март
Снимка: sxc.hu

Какъв беше март за Русенска област? С една дума - разнообразен. Както винаги и като навсякъде. Лошото е, че все повече и повече се краде. И то какви ли не неща - дамски чанти, храни, гълъби, та дори и цял микробус. Ето, какво е отчела полицията в Русе през периода:

5. Хит - кражба на дамски чанти

Поне три крупни кражби на дамски чанти отчитаме през март.

На 13 март, за времето 10,00 ч. до 11,00 ч. на покрития пазар на ул. "Рига" в Русе, чрез срязване с остър предмет на дамска чанта на 79-годишна жена, неизвестно лице е откраднало 316 лева. Паричките били грижливо прибрани в малка найлонова торбичка. Кой е окрал бабата -  жена на видима възраст, около 20-годишна, висока 160-170 см със слабо телосложение, скулесто лице, с дълга черна къдрава коса, облечена с черни дрехи.

На 10 март, в 20,40 часа на ул. "Видин” е нападната друга възрастна жена, на 75 години. От нея за взети 30 лева, три тефтера и връзка с ключове за апартамента й. След преглед в ЦСМП възрастната жена е освободена за домашно лечение с травма на дясна раменна става. Според пострадалата нанесената щета е на стойност около 50 лева.

Друг неизвестен извършител пък ловко гепил дамска чанта от пазарска количка в голям магазин в ж.к. "Дружба". В нея имало два мобилни телефона, сумата от 216 лева, лична карта и свидетелство за управление на автомобил. Според тъжителката нанесените щети са на стойност около 600 лв.

4. Глад, глад, ама как се живее така? Пък и да се подсладим живота...

Няма бюлетин в Север без кражби на хранителни продукти. Така е и в Русенско.

За периода от 19,00 часа на 25 март до 6,40 часа на 26 март в село Красен, чрез разбиване на катинар и секретна брава на метална входна и друга врата, неизвестен влязъл в магазин за хранителни стоки. Оттам успял да отмъкне куп хранителни продукти - колбаси, алкохол, цигари. Според тъжителката нанесените щети са на стойност 346 лева.

В село Баниска пък, чрез счупване на прозорец на складово помещение е проникнато в магазин за хранителни стоки и е извършена кражба на цигари от различни марки, шоколадови и захарни изделия. Според тъжителя стойността на откраднатите стоки е около 2 000 лева.

В село Иваново, отново след счупване на прозорец, неизвестен влиза в павилион за продажба на закуски, цигари и алкохол. От касата е взел 100 лева и 95 кутии цигари.

3. Да ти умре ... изчезне гълъба

Странна смърт споходила 50 гълъба. За периода от 18,00 часа на 29 март до 7,50 часа на 30 март в Русе, на бул. "Липник", чрез разбиване на катинар, неизвестен попада в помещение за отглеждане на спортни гълъби. Откраднал е 11 пощенски гълъба, а други 50 умъртвил. Според собственика нанесените щети са на обща стойност 4 380 евро.

Друга "пилешка" кражба също е на нашето внимание. За времето от 17,30 часа на 2 март до 07,30 часа на 3 март, в кв. "Средна кула" в Русе от стопанска постройка са взети птици, на обща стойност около 500 лева.

2. Да ти гепят цял микробус

Да ти гепят цел микробус, не се преживява лесно. Все едно ти вземат хляба. Случката е от 20 март, в Русе. Возилото било паркирано в помощното платно на бул. "Липник" в Русе. Според заявителя нанесената щета е на стойност около 8 000 лева.

1. Яки удари!

Първи етаж ли е, не ми го хвали.

За времето от 9,00 часа до 11,30 часа на 25 март, на ул. "Юндола" в Русе през отворен прозорец на тераса и отваряне на врата към жилището е проникнато в апартамент на първия етаж. Оттам са откраднати техника и накити. Според заявителя нанесените щети са в размер на около 14 000 лева.

За времето от 18,00 часа на 21 март до 20,00 часа на 23 март в ж.к. "Чародейка" в Русе, чрез отключване на секретен патрон, бандит влиза неканен в жилище, откъдето открадва сумата от 1 500 лева, 450 щатски долара, 180 евро, златни и сребърни накити. Според тъжителката нанесените щети са на стойност около 3 000 лева.Докладвай за нередност в статията
Добави коментар