Вход | Регистрация
Русе 19°C

Талантливо момиче без слух открива изложба

Талантливо момиче без слух открива изложба

Първа самостоятелна изложба с графики на Мирела Венциславова ще бъде открита от 18 ч. в РБ "Л. Каравелов". Експозицията се организира по инициатива на Сдружение "Дунавско сияние". Мирела Венциславова е на 20 години и рисува прекрасно.

Възпитаничка е на НУИ "Проф. Веселин Стоянов" в Русе, специалност "Графика". Има награди от участия в национални художествени конкурси. Нейни графични творби са поместени в Алманаха "Още са живи крилатите хора”, издание на Русенския филиал на Съюза на свободните писатели (2017). Мирела е без слух и трудно говори, но чрез своето изкуство тя казва всичко онова, което не може да каже с думи. Сътворени от тишината, рисунките на младата и талантлива художничка се раждат, за да заживеят свой живот в звучния свят и да разказват вълшебни истории. Специален гост на откриването на изложбата ще бъде Христина Чопарова – създател на специализирания сайт за глухи "Ние ви чуваме".

Експозицията се организира по инициатива на Сдружение "Дунавско сияние", което работи за развитието и утвърждаване на духовните ценности и културата, и подпомага социалната интеграция и личностна реализация на талантливи млади хора. 

източник: dariknews.bgДокладвай за нередност в статията
Добави коментар