Вход | Регистрация
Русе 5°C

Българо-румънски секретариат ще координира дейностите по Дунавската стратегия в Русе

Днес беше подписан договор за предоставянето на помещение за неговото седалище

Българо-румънски секретариат ще координира дейностите по Дунавската стратегия в Русе

Договор за създаването на българо-румънския Технически секретариат беше подписан на официална церемония в Oбщина Русе днес. Той се изпълнява по приоритетна област 3 на Дунавската стратегия и ще се намира на ул. "Княжеска" №15 в Русе.

На церемонията присъстваха министърът на туризма на Република България Николина Ангелкова, държавният секретар на Министерството на регионалното развитие и публичната администрация на Румъния Чезар Соаре, кметът на Русе Пламен Стоилов, заедно със своя екип, областният управител Стефко Бурджиев, кметове от региона, представители от румънска страна и др.

Отварянето на секретариата в Русе ще даде възможност за по-добра комуникация, достъпност и сътрудничество между 14-те държави членки на Дунавската стратегия, каза кметът Стоилов. В него ще започне съвместна работа за утвърждаването на региона като координационен център на Дунавската стратегия.

В своето изказване държавният секретар на Министерството на регионалното развитие и публичната администрация на Румъния Чезар Соаре потвърди успешната дейност на секретариата, който ще заработи по модел на вече утвърдили се подобни центрове.

България и Румъния са съкоординатори по приоритетната област в сферата на туризма и културата, а звеното за подпомагане на дейността по нея за целия Дунавски регион вече ще е ситуирана в Русе.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар