Вход | Регистрация
Русе 30°C

7 писатели са претенденти за наградата "Елиас Канети"2015

Победителят в конкурса за литература "Елиас Канети" ще бъде оповестен на церемония на 30 октомври в Русе

7 писатели са претенденти за наградата "Елиас Канети"2015
Снимка: Thinkstock/Guliver

7 са номинациите за Националната литературна награда "Елиас Канети" за 2015 година. Специална комисия, назначена от кмета на община Русе, избра седем от общо 38 литературни заглавия, участващи в престижния конкурс.

Номинираните автори в раздел "Белетристика" са: Иван Станков със "Спомени за вода. Dm", Чавдар Ценов с "Отклонение на есен", Людмил Тодоров с "Разглобено лято", Христо Карастоянов с "Една и съща нощ", Явор Цанев с "Вино за мъртвите", Галин Никифоров с "Лисицата" и Емилия Дворянова с романа "При входа на морето".

В раздел "Драматургия" номинации не бяха излъчени.

Съставът на журито е с председател проф. дфн Милена Кирова, зам.-председател проф. дфн Пенка Ангелова (Председател на МД "Елиас Канети") и членове: доц. д-р Борис Минков (литературен критик), проф. дфн Виолета Дечева (театровед), Ивайла Александрова (писател и носител на НЛН "Елиас Канети" 2009), Владислав Атанасов (представител на ПККРВ при ОбС – Русе) и д-р Мая Ангелова от РУ "А. Кънчев".

Тазгодишният носител на НЛН "Елиас Канети" за 2015 г. ще бъде обявен на 30 октомври от 18 ч. в зала "Европа" на Доходно здание, на специална церемония, организирана от Община Русе.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар