Вход | Регистрация
Русе 19°C

Корабостроителницата в Русе се разграбва, алармираха депутати от БСП

Корабостроителницата в Русе се разграбва, алармираха депутати от БСП

Русенската корабостроителница се разграбва. Някой е успял да проникне и там се извършва грабеж. За това алармираха русенските депутати от БСП Крум Зарков, Пенчо Милков и Георги Стоилов. Зарков показа снимки пред русенски журналисти на погрома, който се извършва в затворения завод. Той се закани да търсят отговор на въпросите кой е проникнал в Корабостроителницата, чия отговорност е това и как да не се допуска допълнително разграбване на този ресурс 

 

След като беше затворена през февруари,  а след много мъки и работниците успяха да си вземат документите и да напуснат  Русенската корабостроителница вече се продава на търг. Интерес буди фактът, че частният съдебен изпълнител Милкана Македонска запечата корабостроителницата, за да не изчезнело нещо, така дълго време работниците не можеха да си вземат и документите за напускане, сега обаче тя се продава от ЧСИ Иван Хаджииванов, заради задължение към КТБ. Обявената първоначална цена е 32 277 554,25 лева. Корабостроителницата бе запечатана в края на февруари тази година. В предприятието работеха 102 души, които организираха и протести с искане заводът да бъде отворен. 

 

В тези малко над 32 милиона лева, освен корабостроителницата влиза и земята под нея. И колкото и невероятно да звучи в информационния 21 век не е ясно, на кого е Русенската корабостроителница, кой я продава и сигурно ще остане и неясно кой ще я купи. Само КТБ е обявила претенции към корабостроителницата в размер на 33 милиона лева. Ако частният съдебен изпълнител успее да я продаде на начално определената цена, в най-добрия случай, а КТБ се удовлетвори с нейните 33 000 000 лв. то в задачата се пита какво ще остане за работниците с неизплатените заплати, какво ще остане и за останалите кредитори – остават минус 1 000 000 лв.  

 

 източник: dariknews.bg

 

 


Докладвай за нередност в статията
Добави коментар