Вход | Регистрация
Русе 15°C

Данъчни приземиха за седмица въздушния ресторант във Варна

Данъчни приземиха за седмица въздушния ресторант във Варна

Инспекторите от "Оперативни проверки" към Териториалната дирекция на НАП Варна посетиха като тайни клиенти атрактивния въздушен ресторант в морската столица. След направени резервации, закупуване на куверти от по 150 лева, без кетъринг и ползване на предоставената услуга, тайните клиенти от приходната агенция не получават фискален бон. 

Посещението на небесния ресторант приключва с проверка, която преминава в запечатване на обекта за срок от 7 дни, съобщиха от НАП-Варна.

От началото на юли до момента са извършени общо 5085 проверки по Северното Черноморие. Съставени са 404 акта за административни нарушения.  90 от актовете са за неиздаване на касови бележки, 20 за липса на касов апарат и 289 акта за разлика в касовата наличност. Останалите актове са за други нарушения на данъчните закони.

Публичните изпълнители от дирекция "Събиране" към териториалната дирекция са посетили търговски обекти, разположени на Дамбата в град Балчик, като са иззели парични средства от касите на длъжници, които имат просрочени данъчни задължения, но отказват да ги погасят доброволно. От три обекта - хотел, ресторант и бар на крайморската алея в белия град са иззети и внесени в републиканския бюджет 4 345 лева.

След посещението и изземането на паричната наличност от касата на хотел в курорта"Златни пясъци", собственикът на хотела внася изцяло просрочените си задължения в размер на над 91 хиляди лева. От началото на юли тази крайна мярка е приложена спрямо 67 обекта на длъжници с просрочени задължения, като иззетите парични средства от касите са в общ размер на над 200 хиляди лева.

"Нека търговците отчитат коректно продажбите на стоки и услуги и да спазват данъчното законодателство, за да  се избегне налагането на парични глоби и запечатване на обекти в разгара на сезона. Всеки, който не издава касови бележки, рискува обектът му да бъде запечатан поне за седмица. Проверките по Северното Черноморие продължават до края на летния сезон", заяви териториалният директор Милена Колева. 

източник: dariknews.bg Докладвай за нередност в статията
Добави коментар