Вход | Регистрация
Русе 18°C

Русенци се включват в Лудогорски маратон

Русенци се включват в Лудогорски маратон

Десетина русенци ще се включат този уикенд в четвъртото издание на Лудогорски маратон, което ще се проведе в местността Пчелина край Разград. Организатор на любителското състезание е клуб "Зелена стъпка" от Разград, който организира и "Виа Понтика" - бягане от Крапец до Румъния и обратно през септември.

Лудогорски маратон ще се проведе в неделя и е отворен за бегачи, велосипедисти и дуатлонисти (колоездене+бягане). Трасето се намира в местността Пчелина, която е на около 8 километра южно от Разград. Маршрутът е почти изцяло в гора – по горски пътища и пътеки без настилка, както и по малка част с настилка – макадам и асфалт.

Миналата година за първи път в историята на състезанието беше организирано бягане по пълноразмерна маратонска дистанция от 42.2 километра. Заедно с това участниците имаха възможност да запишат и тежък дуатлон от 42 километра колоездене и 21 километра бягане. Запазени бяха по-късите дистанции като 10 километра бягане и 21 километра колоездене. Дългата колоездачна дистанция от 40 километра беше увеличена до 42 километра. Детското бягане остана в стария си формат – 2 километра. 

източник: dariknews.bgДокладвай за нередност в статията
Добави коментар