Вход | Регистрация
Русе -1°C

Екоизкуство развива въображението на русенчета

Нестандартни образователни дейности провеждат по проект в Русе за деца от 5 детски градини

Екоизкуство развива въображението на русенчета

Торта за роботи, градински планетариум, артистични кашпи и екстравагантен екстериор сътвориха децата от предучилищните групи на ЦДГ "Детелина и ЦДГ "Червената шапчица" в Русе.

Екоинсталациите са направени от битови и промишлени отпадъчни материали, части и инструменти и са част от нестандартните образователни практики, които възпитават децата и техните родители в отношение към природата и рециклирането.

Дейностите са предвидени по проект BG06-243 "Равен достъп на деца в риск до предучилищна подготовка и интеркултурно образование чрез иновативно обучение,интегриран подход и привлекателни условия в детските гредини в община Русе".

Децата от предучилищните групи на ОДЗ "Снежанка" и ЦДГ "Ралица" вдъхнаха нов живот на старите гуми. Те изработиха красиви екоинсталации с ненужни вещи от бита и отпадъчни материали - стари гуми от автомобили и пластмасови бутилки.

Отношение към природата и рециклиране на отпадъците показват грейналите в двора на ОДЗ "Снежанка" слънце и миньон, а калинка и птици - в двора на ЦДГ "Ралица" .

Друг вкус показаха децата от ЦДГ "Звездица", които рециклираха метални опаковки от бира и безалкохолни напитки, от които сглобиха превозните средства на бъдещето.

Екоинсталациите ще бъдат част от екстериора на детските градини с идея за приемственост към по-малките, да приобщават към опазване на природната среда и развиват нестандартно  екологично мислене, с което често започва модерното изкуство.

Официална уеб страница http://bg06-243-ruse.com/bg/.

 Докладвай за нередност в статията
Добави коментар