Вход | Регистрация
Русе 8°C

В Русе започва Римски пазар на Сексагинта Приста

В Русе започва Римски пазар на Сексагинта Приста

Започна шестото издание на Римски пазар на Сексагинта Приста в Русе. И тази година събитието обещава вълнуващи моменти, приятни емоции, оригинални възстановки и атрактивни демонстрации, представящи всекидневни практики, игри и картини от римско време.

На територията на кастела са разположени шатри, на които местни фермери предлагат своята продукция – млечни и пчелни продукти, хляб и други храни от лимец.

Майстори от различни части на страната демонстрират автентични занаяти от епохата на римляните – сечене на монети, грънчарство, плетене и изработване на накити. На разположените щандове могат да бъдат видени също рисунки върху стъкло, квилинг и декупаж, изделия от природни материали, мъниста.

Свои продукти показват и организации на хора в неравностойно положение. Традиционно и тази година на римския пазар се предлагат храни и напитки от римската кухня като леща, овесени ядки, маслини, риба, вино.

От 16.00 часа днес студия "Камила Джуниър" към Регионален исторически музей – Русе ще представи "Приказка за Ромул и Рем". В събота, 16 септември след 11.00 часа ще бъде направена демонстрация на автентични бойни техники от римско време. Входът за римския пазар е 1 лв. Всички посетители и гости, които са под един метър, са освободени от входни такси. 

източник: dariknews.bg Докладвай за нередност в статията
Добави коментар