Вход | Регистрация

Защитен плаж се превърна в паркинг

Защитен плаж се превърна в паркинг
БТВ
Повече за:

За поредна година посетители на плаж "Болата" се възмущават от множество паркирани на пясъка автомобили и каравани. На снимките, които ни изпратиха зрители на NOVA, се вижда, че част от колите дори влизат във водата, за да пускат лодки в морето.

Плажуващите и местните хора са възмутени от гледките през почивните дни. Караваните идват от рано сутринта и остават през целия уикенд. При появата на екипа на NOVA някои от посетителите бяха лаконични, а други напуснаха плажа, разказва репортаж на НОВА.

"Тези каравани наистина са напаст. Заемат място и замърсяват”, коментира Теодор Андреев.

На входа на плажа е поставена табела, на която трудно може да се разчете, че ивицата е част от резерват. Липсва обаче знак за забрана за паркиране. Местните са категорични, че не искат достъпът до плажа да бъде ограничен, тъй като това щяло да повлияе зле на туризма. Посетителите на плажа са възмутени и от състоянието на инфраструктурата в региона.  

Дори и във вторник сутринта екипът на NOVA засече паркирани на плажа каравана и джип. Кметът на Каварна Елена Балтаджиева беше категорична, че проверки на плажа се извършват редовно.

"Когато при мен пристигне сигнал, аз го изпращам по компетентност. Ако има паркирани коли на пясъка и ако кажем, че това е плаж, аз физически не мога да глобя нарушителите. Обръщам се към МВР, които глобяват за неправилно паркиране”, обясни тя.

Относно нарушената инфраструктура, Балтаджиева обясни, че тя е част от резервата и не е под нейната юрисдикция. Според нея най-добрият вариант е пътят да се извади от защитената зона, за да може да се възстанови съществуващата инфраструктура. Докладвай за нередност в статията
Добави коментар