Вход | Регистрация

Бимбалов: Коледите могат да бъдат толкова различни, колкото сме различни ние

 Бимбалов: Коледите могат да бъдат толкова различни, колкото сме различни ние
Creative Visual Solution

Коледите могат да бъдат толкова различни, колкото сме различни ние.

Това каза пред БНР Радослав Бимбалов, един от авторите в сборника с 21 разказа "Нашата Коледа 2".

"Това е най-ценното на този сборник, който за втора поредна година събира разкази на различни автори. Това създава усещането за разнообразие, каквото трябва да имаме и коледната трапеза", добави той. 

"Уважаеми читатели, вярвам, че искрици от пламъка на коледната магия блещукат и в разказите от този сборник. Талантливите автори, включени в него, са наследници на богата литературна традиция, а произведенията им са про­луки към тяхната душевност, затова ви каня да се присъедините към нашето разнолико, коледно пътешествие. Сещам се и за думите на непрежалимия Георги Мар­ков: "Когато гледам назад, струва ми се, че през тази вечер, докато гореше бъдникът, всички – и възрастни, и млади – ставаха деца и може би в това връщане назад, в това откъсване от суровата действителност на живота и заменянето, макар и за една-единствена вечер, с фантастичния свят на децата човек обновяваше мисълта си и чувството си". Днес, сякаш повече от всякога, осъзнавам, че няма по-голяма радост от това да се докоснеш – на живо или във въображението си – до света на детето. Крехък, уязвим и мимолетен – единственият, който си заслужава нашите усилия!", написа съставителят на сборника "Нашата Коледа 2" Захари Карабашлиев.

Художникът на корицата на книгата - Дамян Дамянов, също участва със свой текст в сборника:

"Много е любопитна палитрата от автори, които този път Захари Карабашлиев събра. Радвам се, че и аз съм част от тази палитра. Хубавото на сборника е, че е като кутия шоколадови бонбони, заимствам тази реплика от Форест Гъмп, никога не знаеш каква ще е следващата, която ще опиташ", разказа Бимбалов.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар