Вход | Регистрация

Иван Христов е новият директор на ББР

Иван Христов е новият директор на ББР

Иван Христов бе избран за третия изпълнителен директор на Българска банка за развитие /ББР/ с решение на Управителния съвет на банката, влязло в сила на 10 януари 2014 г. и вписано в Търговския регистър. Така кредитната институция ще бъде ръководена от Председателя на УС и Главен изпълнителен директор Димо Спасов, заместник-председателя на УС и изпълнителен директор Билян Балев и Иван Христов, член на УС и изпълнителен директор.

Иван Христов е в състава на Управителния съвет на ББР от септември 2013 г. Завършил е "Индустриален мениджмънт" в Техническия университет в София и "Финанси, кредити и застраховане" в Стопанската академия в Свищов. Кариерата му преминава през БНБ, Първа частна банка и Централна кооперативна банка. В продължение на 10 години заема поста регионален мениджър на Райфайзен банк за региона Сливен и Ямбол. През 2011 г. поема ръководството на отдел "Териториално развитие и човешки капитал" в Токуда банк.

Българска банка за развитие е държавна финансова институция, насочена към подкрепата на микро-, малките и средни компании в България. ББР е една от четирите банки с най-висок дългосрочен кредитен рейтинг у нас (BBB-).

Общият капитал на банката е в размер на 1 587 млн. лева. Основна част от ресурсите й се формират от привлечени средства от кредитни институции, като най-голям е делът на средствата от международни финансови организации.

Банката за развитие предоставя директно и он-лендинг финансиране на микро-, малки и средни фирми и стартиращи предприятия. Сред основните цели на ББР е да се превърне в естествен партньор за бизнеса, не само в частта предоставяне на финансиране, но и като търсен консултант за новосъздадените компании.

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: БГНЕС
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар