Вход | Регистрация

Имаш животни - ползваш общински пасища

В противен случай ще се правят проверки на място и ще се прекратяват договори за наем, съобщи кметът на Червен бряг

Имаш животни - ползваш общински пасища
Община Червен бряг

Ползвателите на пасища, мери и ливади от Общинския поземлен фонд (ОПФ) в Червен бряг трябва да си закупят животни, ако притежаваните от тях не отговарят на площта на ползваните площи.

Това разпореди кметът на общината инж. Данаил Вълов, позовавайки се на измененията и допълненията на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи.

Ползвателите на постоянно затревени площи трябва да си закупят животни в срок до 01.02.2016 г. Броят им е нужно да съответства на нормата за площ на една животинска единица, съгласно чл. 37и, ал. 4 от ЗСПЗЗ.

В противен случай Общината ще предприеме действия по привеждане в съответствие на договорите за наем с определената норма, проверки на място и евентуално прекратяване на договорите за наем, се казва още в съобщението на кмета.

Заявления за индивидуално ползване на пасища, мери и ливади от ОПФ за стопанската 2015/2016 година се подават по образец до кмета на Червен бряг в срок до 10 март 2016 г. Документът е по чл. 37 и от Закона за собствеността и ползването на земеделските земи.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар