Вход | Регистрация

МЗХ се опитва да се разплати

МЗХ се опитва да се разплати
Снимка: Булфото

Използвахме всички налични ресурси, за да разплатим 30, 219 млн. лв. на говедовъдите и около 14 552 млн. лв. за овце-майки и кози-майки от националните доплащания. Това заяви министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков по време на среща с представители на браншови и развъдни организации от сектор животновъдство.

Оказва се, че едва 2% от животновъдите или 360 фермери все още очакват да получат субсидиите си, но причината за тяхното забавяне са проблеми в заявленията им, които се проверяват от ДФЗ. Министър Греков увери представителите на бранша, че в средата на другата седмица животновъдите, в чиито заявления няма допуснати грешки, ще получат парите си.

Той припомни, че през месец декември т.г. на животновъдите ще бъдат изплатени и 41 млн. лева по схемите за специфично подпомагане за млечни крави, овце-майки и кози-майки със средства от Европейския съюз.

В същото време от днес започва изплащането на средствата за тютюнопроизводителите по схемата за национални доплащания за тютюн за 2013 г. в размер на 11, 5 млн. лв., информират от МЗХ. Подготвените за оторизация заявления за плащане са за общо 35 148 тютюнопроизводители. Средствата бяха осигурени с актуализацията на държавния бюджет.



<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар