Вход | Регистрация
Плевен 21°C

Пеевски продаде имоти за 4,85 млн. лв. на ММА треньор

Пеевски продаде имоти за 4,85 млн. лв. на ММА треньор
Стоп кадър, Фейсбук/Шибанистан

Фирмата "Интръст" на депутата от ДПС Делян Пеевски е продала свои имоти в цялата страна за 4,85 млн. лева, съобщи "Капитал". Купувачът е компанията "Стройко 2011" на ММА треньора Севастиян Костов.

Имуществото на "Интръст", която е в списъка със санкции по Закона "Магнитски", включва доста разнообразен микс от имоти както като локации, така и като предназначения. Най-скъпата сделка е за терен от 900 кв. м в Пловдив, който според заявения материален интерес при прехвърлянето е оценен на над 1 млн. лв. Парцелът е на ул. "Княз Церетелев" 10 в Стария град, като от повече от десет години той е разчистен.

В пакета влиза още един терен, оценен на малко над 200 хил. лв. - 9 дка в с. Самотино , в община Бяла, Варненско. То е труднодостъпно, заобиколено от гори, като по последни данни селото има само двама жители. Освен това са продадени още няколко стари къщи в с. Ковачевица за сумарно над 2.1 млн. лв., както и една в гр. Копривщица за 357 хил. лв. Селекцията се допълва още от апартаменти в Слънчев бряг - три в Royal Beach Barcelo и още два в Оазис ВИП клуб. Продаден е и търговски обект на ул. "Виделина" 2 в Пазарджик, където видно от Google Street View се помещава клуб на ДПС.

Купувачът - фирмата "Стройко 2011", е създадена в края на 2016 г. под името "Структор 2011" и видимо през годините развива дейност. За това време се сменят и няколко собственика. Дружеството е основано от Кайс Халеми, който обаче почти веднага го прехвърля на Михаил Филипов, а той в средата на 2020 г. го прехвърля на Виктор Недялков. Последната сделка е буквално дни преди покупката на имотите от Пеевски - в началото на декември, като нов собственик на дружеството е вписана новосъздадената "Стройко 2021". В нея 99% са собственост на Севастиян Костов, а 1% има Виктор Недялков.

Севастиян Костов е известен предимно като състезател, а после и като треньор по кикбокс, самбо и смесени бойни изкуства. Единственото му друго участие е в собствения му спортен клуб MMA Bully Team. До 2021 г. той, заедно със съпругата му Илияна са живели в Австралия, където също е организирал MMA клуб, но се връщат заради ковид мерките в страната, които според тях са застрашително ограничение на свободата. Историята им е описана в "Списание 8", където той е представен като "строителен инженер, мениджър на проекти, президент на австралийската федерация по MMA и федерацията по самбо за щата Куинсланд".



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар